Un eveniment caritabil unic va avea loc joi, 1 iunie, la Centrul Cultural Ion Besoiu din Sibiu. Este vorba despre spectacolul „Împreună în timp”, organizat de Asociația POT SĂ AJUT, în parteneriat cu o cunoscută companie de creditare din România.
Spectacolul „Împreună în timp” este o inițiativă caritabilă destinată atât copiilor, cât și părinților sau bunicilor acestora și este dedicat, în exclusivitate, familiilor monoparentale din județul Sibiu. Spectacolul, primul din seria evenimentelor caritabile intergeneraționale organizate, la nivel național, de către Asociația POT SĂ AJUT, este o urmare firească a unui amplu studiu, denumit „Invizibilii”, realizat în totalitate de către instituția de creditare.
Studiul „Invizibilii” a arătat că, în România sunt peste 272.000 de familii monoparentale, iar părinții singuri resimt o presiune foarte mare de timp: sunt stresați că nu sunt suficient de mult alături de copiii lor, dar, în același timp, au nevoie să fie integrați pe piața muncii cu normă întreagă pentru a face față cheltuielilor. Astfel, principala provocare pentru aceștia este să poată asigura supravegherea copiilor în condiții accesibile sau să își adapteze programul obișnuit de muncă la programul celor mici.
Proiectul „Invizibilii” nu însă este doar o constatare a problemelor cu care milioane de români din grupuri vulnerabile se confruntă, ci un demers prin care se dorește să se susțină și să se faciliteze incluziunea financiară prin soluții de finanțare și acelor categorii de români care, altfel, ar putea fi excluși din oferta altor instituții financiare.
Spectacolul caritabil „Împreună în timp” va avea loc joi, 1 iunie, începând cu ora 16:00, pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu”, cel mai mare spațiu de spectacole din Sibiu, modernizat la înalte standarde tehnice și de confort pentru public, cu săli prevăzute cu locuri pentru persoanele cu dizabilități. Evenimentul va fi o experiență interactivă cu totul aparte pentru public, invitat special fiind artistul Walter Ghicolescu, cadru didactic foarte îndrăgit de sute de copii și, în egală măsură, de adulți, fiind prezent de peste 20 de ani pe scena muzicii folk românești. Accesul la evenimentul organizat de Asociația POT SĂ AJUT este gratuit și se va face pe bază de invitație.
Asociația POT SĂ AJUT este o organizație non-guvernamentală care ca scop promovarea activităților pentru creșterea incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, precum și sprijinirea valorilor artistice și înlesnirea accesului publicului la actul cultural, prin organizarea și promovarea evenimentelor cu artiști care pot influența pozitiv percepția despre viață, cultură și educație.